Pages

Ads 468x60px

неділя, 21 квітня 2019 р.

      Великодні писанки не просто фарбуються: вони пишуться, тобто розмальовуються за допомогою особливих технічних прийомів. Від цього і сама назва їх - писанки.
Про походження великодніх писанок у народі існує безліч легенд. Згідно з однією з цих легенд, краплі крові Розп'ятого Ісуса Христа, упавши на землю, стали як курячі яйця і зробилися твердими як камінь. Гарячі сльози Богоматері, котра плакала у підніжжя Хреста, упали на ці криваво-червоні яйця і залишили на них сліди на вигляд прекрасних узорів. Коли Христос був знятий з Хреста і покладений до гробу, віруючі зібрали Його сльози і поділили їх між собою. А коли пронеслася серед них радісна звістка про Воскресіння, вони вітали одне одного: "Христос воскрес" і при цьому передавали з рук в руки Христові сльози. Після Воскресіння звичай цей суворо зберігався у перших християн, і знамення великого чуда - сльози-яйця суворо зберігалися у них і були предметом радісного дару в день Світлого Воскресіння. Згодом, коли люди почали більше грішити, Христові сльози розтанули і зникли з потоками і річками в морі.
    Ми також долучилися до християнської традиції - розписали писанки та декорували ними наш клас. Жодна робота не повторюється- у кожного свій орнамент,свій підхід до кольорового рішення. .Великодній урочистий  настрій вже створено!






1 коментарі:

 

Sample text

Sample Text

Sample Text

 
Blogger Templates